zondag 25 februari 2024

Thee met Thema

Datum: 
 zondag 25 februari 2024
Tijdstip: 
 15.30 uur  - 17.30 uur
Locatie: 
 Remonstrantse kerk, Wilhelminastraat 10, Oosterbeek

De werkgroep Thee met Thema van de Raad van Kerken organiseert ontmoetingen op de zondagmiddag met thema's die er toe doen. 

Leonard Cohen: een lezing over zijn leven en liederen 

Inleider: Frank Kazenbrood

De dichter en zanger Leonard Cohen (1934-2016) heeft prachtige liederen gemaakt over zijn levenslange zoektocht naar zin, wijsheid en licht. Soms viel de duisternis hem zwaar. Als de naam Leonard Cohen niet bekend is dan zijn het zijn liederen wel. Veel melodieën zullen direct bekend klinken. Zoals “Suzanne” of “Hallelujah”. Zijn concerten waren spirituele belevenissen.
Cohen bleef zijn joodse traditie altijd trouw, maar onderzocht ook christelijke, boeddhistische en hindoeïstische tradities. In zijn teksten verbindt hij zijn eigen ervaringen met religieuze beeldspraak, waardoor thema's als liefde, eenzaamheid, verlangen en lijden opnieuw gaan leven.
Op 25 februari  luisteren we naar zeven van zijn mooiste liederen, en tussendoor wordt over zijn leven verteld. Het wordt een meditatieve bijeenkomst, waarin iedereen geraakt kan worden door de poëzie en de muziek.   

Frank Kazenbroot was lang kloosterling in de Abdij van Berne en momenteel geestelijk verzorger in een ziekenhuis. Hij is al zijn leven lang een liefhebber van de liederen van Cohen. In 2018 verscheen zijn boek Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen.

Informatie: Frederique Roelofsen, fg.roelofsen@gmail.com 


Klik hier om meer weten over het hele programma 2023 - 2024

terug