Kindernevendienst en tienergespreksgroep Kindernevendienst en tienergespreksgroep

Kindernevendienst

In de Vredebergkerk is elke zondag kindernevendienst voor twee verschillende leeftijdsgroepen van de basisschool. De kinderen komen daarvoor eerst in de dienst, in de kerkzaal. Na een gesprek met de kinderen en het zingen van een kinderlied gaan de kinderen naar de kindernevendienst. 

De bedoeling van de kindernevendienst is om de kinderen in hun eigen taal en op hun niveau vertrouwd te maken met het evangelie. In de kindernevendienst bespreken we vaak hetzelfde bijbelverhaal als de dominee doet in de preek, en daarna gaan we met het bijbelverhaal aan de slag, bijvoorbeeld door iets te maken of een spel te doen. De kinderen komen meestal voor de gebeden terug in de kerkzaal. 

We zingen in de kerk regelmatig dezelfde kinderliederen. Zo kunnen de kinderen ze makkelijker leren en meezingen. 

We vinden het altijd fijn als er nieuwe medewerkers willen helpen bij de kindernevendienst; kijk op de pagina vacatures voor meer informatie.

App-groep voor ouders van kindernevendienstkinderen
Er is een speciale app-groep voor de ouders van de kindernevendienst. Wil je deze berichten ook ontvangen, laat het weten aan Petra Jonkers; zie hieronder het mailadres.

Contact: Petra Jonkers, jeugdwerk@pkn-oosterbeek-wolfheze.nl

Eigen collecte kindernevendienst
Tijdens de kindernevendienst wordt een eigen collecte gehouden voor een goed doel, met door de kinderen versierde collectezakken. Het doel is duidelijk voor de kinderen en gekozen na overleg met hen.


Tienergespreksgroep

Twee keer per maand komen we samen met de tieners van de kerk om met elkaar in gesprek te gaan. Waar dat over gaat? Van alles. Tijdens de Tienergespreksgroep praten we over het leven, geloof, wat er in het nieuws is en vooral: wat de tieners en jongeren zelf bezighoudt.

Vanaf september zien we elkaar weer (bijna) iedere eerste en derde zondag van de maand, tijdens de kerkdienst. Door activiteiten, input uit Solid Friends en inbreng van jullie gaan we er een mooi jaar van maken. Doe je mee?

In oktober gaan we met elkaar op kamp naar de Ardennen. Samen gaan we allerlei sportieve uitdaging aan. Ook via deze weg zullen we elkaar beter leren kennen. Om te delen is verbinding en vertrouwen belangrijk, een mooi uitgangspunt om samen aan te bouwen. Ga je mee? 

We zien iedereen graag weer bij de Tienergespreksgroep! Hanneke Geuzebroek,
Henrita Woudenberg en Petra Doorn

Elke eerste en derde zondag is er Tienergespreksgroep.

Over de Tienergespreksgroep wordt gedurende het jaar regelmatig gecommuniceerd in bijEen en de zondagsbrief.
Ook is er een appgroep met de jongeren. Zit je hier nog niet in, maar wil je dit wel? Laat het dan even weten.

Tevens is er dit jaar een appgroep aangemaakt met daarin de ouders van de tieners. Zo hopen wij meer bekendheid te geven aan de activiteiten en de betrokkenheid en verbinding met elkaar te vergroten. 

Contact: Henrita Woudenberg, 06 48156788
 
terug