Presentatie Kistorgel Oude Kerk

Zondagavond 11 februari is onder veel belangstelling het nieuwe kistorgel in de Oude Kerk in gebruik genomen.

Dankzij een gulle gift is eind december een zogenaamd kistorgel gekocht. Dit kleine pijporgel vervangt het elektronische orgel dat voor in de kerk staat.

Hans van der Ros, voorzitter a.i. van het College van Kerkrentmeesters en Maartje Stolwijk, voorzitter werkgroep kleine concertjes Oude Kerk, houden een verhaal waarin duidelijk wordt waarom iedereen zo blij is met dit kistorgel. Voor veel musici past dit kistorgel beter bij de hele ambiance van de Oude Kerk en de muziek die daar ten gehore wordt gebracht.

Jaap Hagen heeft samen met Arie Vonk dit orgel in Duitsland gekocht en Jaap geeft uitleg en demonstreert wat kenmerkend is voor dit kistorgel.
Arie Vonk weidt samen met de fluitiste Janneke de Vries, het orgel in met de volgende muziekstukken: "Kuriose Geschichte uit de Kinderszenen" van Robert Schuman en "Division on a Ground, Bellamira", anoniem rond 1630.
Het Projectkoor zong Psalm 108 met een tekst van Huub Oosterhuis en muziek van Antoine Oomen.

Na afloop is er gelegenheid het instrument van dichtbij te bekijken en hier wordt volop gebruik van gemaakt.