Lezing door James Kennedy

Lezing door James Kennedy
De werkgroep Thee met Thema nodigt u uit voor de bijeenkomst op 24 maart om 16.00 uur met het thema "Botsende visies op de democratie". 

Diverse ontwikkelingen zorgen voor onrust bij velen van ons. De val van het IJzeren Gordijn eind jaren ’80 leidde tot het gevoel dat de hele wereld het succesvolle model van de Westerse democratieën zou gaan omarmen. Het liep anders: de opkomst van een autocratisch China, onverwachte politieke ontwikkelingen in de VS, vijanddenken van Rusland. Ook in Europa zien we versterking van maatschappelijke krachten die leiden tot tweedeling. Kortom een enorme opkomst van botsende visies.
Dat roept vragen op waarover we in gesprek gaan met James Kennedy. Waar zien we de druk op democratieën? Ook bij gematigde partijen? Is de wil van het volk heilig? Welk denken zit daarachter? Hoe stabiel zijn onze democratieën en wat kunnen we verwachten?

Prof. dr. James Kennedy (1963) is Amerikaans historicus en hoogleraar Moderne Nederlandse Geschiedenis bij de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht

Plaats: Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3 te Oosterbeek

Tijd: 16.00 - 17.45 u (inloop vanaf 15.30 u)
Kosten: vrijwillige bijdrage achteraf.
Informatie: Leen van Doorn, leenvdoorn@xs4all.nl

Klik hier voor meer informatie over de werkgroep Thee met Thema en hun programma voor 2023 - 2024
terug