Kindernevendienst

Wist je dat? – Coronatijd

Elke zondagmorgen zijn kinderen van de basisschoolleeftijd weer welkom voor hun eigen kindernevendienst. In principe is het buiten, tenzij het weer dit niet toelaat.
Vanaf kwart voor tien zijn de kinderen welkom op de parkeerplaats zuidzijde Vredebergkerk. Om 10.00 uur begint het programma dat ongeveer duurt tot 11.00 uur.

In coronatijd wijzigen de plannen regelmatig. Daarom is er een app-groep voor de ouders van de kindernevendienst.
Wil je deze berichten ook ontvangen laat het weten aan Quinta van der Sluis (zie telefoonnumer onder aan de pagina) of mail het naar jeugdwerk@pkn-oosterbeek-wolpheze.nl

Kindernevendienst

In de Vredebergkerk is elke zondag kindernevendienst in twee verschillende leeftijdsgroepen van de basisschool. De kinderen gaan naar hun eigen ruimte voor de uitleg/preek en na het gesprek met de kinderen en het zingen van een kinderlied.

De bedoeling van de kindernevendienst is de kinderen in hun eigen taal en op hun niveau vertrouwd te maken met het evangelie.
Meestal wordt hetzelfde bijbelgedeelte en het thema van de preek met hen besproken en op een leuke manier verwerkt.
De kinderen komen tijdens de collecte terug in de kerkzaal en maken de gebeden mee, soms dragen ze een gebedsintentie aan.

De kinderen hebben thuis een boekje met kinderliedjes die ook in de kerkdienst gezongen worden. Zo kan thuis al vast geoefend worden.

Heb je zin om je in te zetten voor de kindernevendienst, wij zoeken een nieuwe medewerker.
Kijk op de pagina vacatures voor meer informatie.

Contact: Quinta van der Sluijs, 026 3336541

Eigen collecte kindernevendienst

Tijdens de kindernevendienst wordt een eigen collecte gehouden, met zelfversierde collecte zakken. Er is gekozen voor een goed doel wat duidelijk is voor de kinderen.

We sparen voor een zwanger dier, een geit, kippen of een korf vol bijen.
Dit dier wordt dan in Afrika aan een boer gegeven die daarmee een bedrijfje kan starten.

De boer die een dier krijgt dat “zwanger” is, moet het jong doorgeven aan iemand anders in zijn woonomgeving, b.v. de buurman. Zo geef je 2x!

De ontvangers krijgen ook een training hoe je met het gekregen dier moet omgaan.
Kijk op de site van deze organisatie, als u meer wilt weten over dit collectedoel