Extra collecte Gaza en Israël

Oproep geld te geven voor hulp in Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Israël. In de Vredebergkerk staan de bekende rode dozen maar het kan ook digitaal.

De situatie in Gaza is dramatisch. Er is behoefte aan álles. De eerste hulp heeft de zwaar getroffen inwoners inmiddels bereikt, maar er is nog heel veel nodig. Kerk in Actie is lid van Action by Churches Together (ACT), een wereldwijd netwerk van kerken dat overal ter wereld hulp biedt aan mensen in nood, ongeacht geloof of afkomst.

De nood in Gaza is groot. Meer dan 90 procent van de bevolking is ontheemd, er is niet genoeg voedsel en velen van hen hebben dringend medische zorg nodig.
In Gaza-stad steunt Kerk in Actie een mobiele gezondheidskliniek en in het zuiden helpen we moeders met jonge kinderen om te herstellen van trauma’s.

Ook op de Westelijke Jordaanoever wordt hulp geboden aan mensen die het slachtoffer zijn van deze oorlog.

In Israël werkt Kerk in Actie samen met dialoogorganisaties en organisaties die werken met de meest kwetsbare groepen, zoals vluchtelingen, arbeidsmigranten uit Azië en Afrika en Palestijnse werkers. Medewerkers van deze organisaties hebben soms zelf de terreuraanval van Hamas meegemaakt.

De Diaconie en ZWO wil via Kerk in Actie bijdragen aan hulp voor alle slachtoffers van deze oorlog. Help ons helpen door een gift over te maken via de app Appostel of op onderstaande rekening
NL87 INGB 0004 9753 30 t.n.v. Diaconie van de Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze o.v.v. Extra Collecte Gaza.

Geef gul!