Groene Kerk

Opkomen voor het behoud van de schepping is een feest!

Daarom zijn we Groene Kerk en FairTrade Kerk. Dat betekent dat we als kerk de intentie hebben om te blijven werken aan vergroening, aan verduurzaming van ons kerk-zijn. We denken dan als eerste aan de wijze waarop we individueel/privé maar ook gemeenschappelijk het bijbelse begrip “rentmeesterschap” in praktijk brengen. We willen daarover nadenken, daarin groeien en elkaar, binnen en buiten de kerk uitdagen om daar werk van te maken en elkaar daarbij ondersteunen.

De werkgroep Groene Kerk is een onderdeel van de Kerkgroep Diaconaat. Hebt u interesse om mee te doen, laat het ons weten?
Wilt u weten wat we doen, lees en bekijk het werkplan werkgroep Groene Kerk.

Maandelijkse Groen Doordenkertje

* Lees het verhaal achter: Met compost creëer je nieuw bodemleven en benut je GFT afval.
* Lees het verhaal: De zon is dichterbij dan u denkt.
* Lees het verhaal achter: Is een eigen (tweede) auto echt wel nodig?
* Lees het verhaal achter: Klein is groot – Die kleine initiatieven in de wijk zijn een grootst gebeuren
* Lees het verhaal achter: Hoe groen is jouw advent en kerst?
* Lees het verhaal achter: Sint gaat met zijn tijd mee: ‘t (h)eerlijk avondje is gekomen
* Lees het verhaal achter: Een goed begin is het halve werk
* Lees het verhaal achter: Hergebruik: hype of belangrijkste leefregel voor 2019
* Lees het verhaal achter: God in de supermarkt: een (on)mogelijke opgave?!
* Lees het verhaal achter: Vliegschaamte: vergeet niet dat je vaak kunt kiezen.
* Wat is een duurzame geef-ladder, bent u nieuwsgierig, lees dan het document over de hiërarchie van het geven.

* Lees en bekijk  het beeldverslag van de Groene Kerkzondag op 22 april 2018
* Lees over avond Duurzaamheid in en rond je eigen huis 31 okt. 2018
* Lees en bekijk de drie presentaties op deze avond: bijdrage verduurzaming algemeen, warmtescans, electriciteitsverbruik bekijken
* Lees en bekijk werkbladen “God in de supermarkt” op 28 april 2019
* Lees en bekijk verslag en overdenking over “Corona en ‘groen’ denken en handelen” juli 2020

We horen graag uw goede tips!

Contactpersoon: Teus van Eck 06 15329704

Filmopname werkgroep Groene Kerk

De werkgroep Groene Kerk heeft meegewerkt aan een filmpje voor de Landelijke Diaconale Dag (LDD) op 7 november j.l.
In het filmpje vertellen enkele werkgroepsleden en ds. Petra Doorn hoe in onze gemeente aandacht gevraagd wordt voor Fairtrade en allerlei andere duurzaamheidsvragen.

Hier onder ziet u de korte opname