Eenmalige bijeenkomsten

Op allerlei momenten door het jaar heen worden er éénmalige bezinnings-bijéénkomsten georganiseerd.

Soms naar aanleiding van een bepaalde gebeurtenis in de samenleving, soms vanwege wereldwijde vragen die onze huiskamers binnen komen, het verschijnen van een bepaald boek of  vanwege persoonlijke vragen van mensen. Heeft u een onderwerp waarop u graag met anderen in gesprek zou willen, bespreek dit met uw contactpersoon of met één van de predikanten.

Ook een werkgroep of commissie kan een bepaald thema aan de orde stellen. U kunt hierbij denken aan de Groene Kerken Zondag, rouwverwerkingsbijeenkomsten, startzondag enz.

Vaste eenmalige activiteiten zijn bijvoorbeeld de groothuisbezoeken en de startzondag.

Startzondag 11 september 2022

Elk jaar beginnen we als gemeente het nieuwe seizoen met een gezamenlijke zondag. Op 11 september 2022 was het thema ‘Aan tafel’.
Hieronder het programma

Programma
09.45 uur koffie / thee en een paar korte en toepasselijke activiteiten, ook voor de kinderen.
10.30 uur kerkdienst met kindernevendienst, oppas en een doop.
daarna samen aan tafel.

Bent u geïnteresseerd in het thema en wilt u weten hoe de landelijke kerk dit heeft uitgewerkt, klik hier voor deze informatie.

 

Enkele beelden van de startzondag 2022

Klik hier voor een beeldverslag van de geslaagde startzondag in 2021. Het thema was toen “Van U is de toekomst”.

Een kringgesprek in de huiskamer

Zin om mee te doen aan een groothuisbezoek, een gesprek in kleine kring, bij mensen thuis in groepen van zo’n 8 tot 12 personen.

Het thema van de Huiskamergesprekken in 2023 was: “Aan tafel”.

Lees de uitnodiging voor wijk Noord
Lees de uitnodiging voor wijk Zuid.

Hebt u interesse of wilt u er meer over weten, dan kunt u contact opnemen met de ouderlingen pastoraat via pastoraat@pkn-oostebeek-wolfheze.nl of met één van de prediakanten.

Samen een boek lezen kan heel inspirerend zijn.
Hebt u een boek dat u graag met anderen wilt lezen, laat het weten via communicatie@pkn-oosterbeek-wolfheze.nl
De leeskring Groene Theologie is een mooi voorbeeld.

Leeskring Groene Theologie

De werkgroep Groene Kerk organiseerde een leeskring over het boek Groene Theologie van Trees van Montfoort. Een boeiend boek, dat niet voor niets is uitgeroepen tot het beste theologische boek van 2019.
De kring heeft najaar 2021 plaatsgevonden.

Een groepje van 12 mensen, uit verschillende kerken in Oosterbeek e.o.,  kwam vier morgens bij elkaar om het boek met elkaar te lezen en te bespreken. De “opbrengst” was zo de moeite waard, dat op zondagmorgen 7 augustus in de morgendienst aandacht is geweest voor de “opbrengst” van deze gesprekken.
Een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling “tenminste houdbaar tot” in Museum Arnhem was een mooi vervolg op deze leeskring en de kerkdienst.