Eenmalige bijeenkomsten

Op allerlei momenten door het jaar heen worden er éénmalige bezinnings-bijéénkomsten georganiseerd.

Soms naar aanleiding van een bepaalde gebeurtenis in de samenleving, soms vanwege wereldwijde vragen die onze huiskamers binnen komen, het verschijnen van een bepaald boek of  vanwege persoonlijke vragen van mensen. Heeft u een onderwerp waarop u graag met anderen in gesprek zou willen, bespreek dit met uw contactpersoon of met één van de predikanten.

Ook een werkgroep of commissie kan een bepaald thema aan de orde stellen. U kunt hierbij denken aan de Groene Kerken Zondag, rouwverwerkingsbijeenkomsten, startzondag enz.

Vaste eenmalige activiteiten zijn bijvoorbeeld de groothuisbezoeken en de startzondag.

Startzondag 12 september

Elk jaar beginnen we als gemeente het nieuwe seizoen met een gezamenlijke zondag in en rond de Vredebergkerk.

Het thema is “Van U is de toekomst”.

Het programma van die dag ziet er als volgt uit:

* 9.30 uur start kinderactiviteiten in de Oude Kerk
* 9.30  tot 10.30 uur 3 keuze mogelijkheden

• een zangworkshop, waarbij u vast iets nieuws leert
  • een workshop (doven-) gebarentaal die u leert hoe bij voorbeeld het Onze Vader voor doven ‘’verstaanbaar’’ wordt gemaakt
  • een discussiegroep met als thema: Wat betekent voor jou de bede ‘Uw Koninkrijk Kome’.

* 10.30 uur kerkdienst
* 11.30 uur: koffie drinken in kleine kring

De organisatie koppelt mensen die hieraan mee willen doen.
Opgave bij Wies Buit vóór 6 september, 026 3343062

Wilt u meer weten, klik hier voor het hele programma.

Een kringgesprek in de huiskamer

Zin om mee te doen aan een groothuisbezoek, een gesprek in kleine kring, bij mensen thuis in groepen van zo’n 8 tot 12 personen.

Vanwege corona zijn de groothuisbezoeken in 2020 half maart allemaal geannuleerd.

Het thema van de groothuisbezoeken was: “Ga met God en Hij zal met je zijn”.

Lees de bijlage met een toelichting op het thema.

Hebt u interesse of wilt u er meer over weten, dan kunt u contact opnemen met Rika Gerritsen, 026 3333872 of  pastoraat@pkn-oostebeek-wolfheze.nl

Studiekring Groene Theologie

De werkgroep Groene Kerk organiseert een studiekring over het boek Groene Theologie van Trees van Montfoort. Een boeiend boek, dat niet voor niets is uitgeroepen tot het beste theologische boek van 2019.
De kring wordt geleid door Hannie Nusselder en Anne van Laar. Beiden waren voorheen werkzaam in pastoraat/geestelijke verzorging en hebben een theologische opleiding

De vier data zijn 13 en 27 oktober, 10 en 24 november, ’s morgens van 10.00 tot 12.00 uur en/of ’s avonds van 20.00 – 22.00 uur in de Vredebergkerk te Oosterbeek.
U kunt zich tot 8 oktober opgeven bij Hannie Luiten, 026 7370475 of communicatie@pkn-oosterbeek-wolfheze.nl en geef dan aan wat uw mogelijkheden zijn.