Op 31 januari neemt Käthy Jansen afscheid van haar werk op het Kerkelijk Bureau van onze gemeente. 16 jaar lang is zij de vraagbaak voor veel mensen die even binnen kwamen.

Bij het afscheidswoord door de voorzitter van de kerkenraad Cathrien Batterink op zondag 29 januari wordt benadrukt dat Käthy een groot verantwoordelijksheidsgevoel had, voor velen een vraagbaak was en vanwege haar luisterend oor bijna onbedoeld een pastorale taak erbij had.

Käthy zelf schrijft in de laatste zondagsbrief: Ik wil iedereen bedanken voor de samenwerking en fijne gesprekken in de 16 jaar dat ik op het kerkelijk bureau werk. Ik heb ander werk maar geen andere kerk. We zien elkaar nog vaak ….

Het College van Kerkrentmeesters  schrijft over de opvolging het volgende:  De werkzaamheden van Käthy worden grotendeels overgenomen door Martin Kohrman, die tot dusverre als medewerker bij de zaalverhuur in dienst is. Wij hebben er, gelet op zijn achtergrond,
ervaring en persoonlijkheid, alle vertrouwen in dat hij daar op zijn plaats zal zijn. Een aantal activiteiten van Kӓthy zal worden overgenomen door vrijwilligers van diverse kerkgroepen.
De periode van overdracht van de werkzaamheden is kort. Martin zal zich ook moeten inwerken. We vragen er uw begrip voor dat wellicht niet alles meteen geheel verloopt zoals u gewend was.
Hoewel op meerdere tijden van de week werkzaamheden op het kerkelijk bureau worden uitgevoerd, zullen vanaf 1 februari de openingstijden van het kerkelijk bureau beperkt worden tot de donderdagmorgen.