Zondagmorgen 29 januari nemen vijf ambtsdragers afscheid.
Allemaal hebben ze een periode in de kerkenraad meegedacht en meegewerkt. De meesten gaan na dit afscheid met veel plezier met een minder omvangrijk taak verder.
Nanda Jansen wordt bevestigt als ouderling pastoraat voor wijk zuid. Zij schrijft: In 2021 ben ik gestopt met werken als docent Nederlands op het Over Betuwe College in Elst. Met die zee van vrije tijd voor me, zocht en vond ik plekken waar ik mij als vrijwilliger kon gaan inzetten. Naast de Zonnebloem is dat ook de Vredebergkerk geworden. Helemaal onbekend met kerkenwerk ben ik niet. In Driel ben ik acht jaar kerkrentmeester geweest en heb ik de administratie van kerk en kerkhof op me genomen.
Gesteund door de Eeuwige hoop ik in de Vredebergkerk van nut te mogen zijn in onze veelkleurige gemeente
en er ook voor mij persoonlijk voldoening uit te mogen halen.

De aftredende ambtsdragers krijgen de zegen mee voor de tijd die komt en nemen hun plaats in de gemeente weer in. Daarna wordt Nanda Jansen vanuit de gemeente “geroepen” en te midden van de “zittende” ambtsdragers beantwoordt ze enkele vragen. Ook zij krijgt de zegen mee.
De kinderen hebben een tekening gemaakt voor de aftredende ambtsdragers en Nanda Jansen krijgt een uitnodiging voor een bezoek aan de kindernevendienst.

Het is mooi om te zien hoe afscheid en bevestiging te midden van de gemeente een liturgische plek heeft.