Wat een feest om met zovelen de nieuwe predikant dominee Martine Nijveld welkom te heten op zondag 9 oktober.
Vooraf brengen kerkgangers bloemen mee en zo staan er voor in de kerk grote bossen met aan elke bloem een kaartje van de gever.

Dominee Irene Pluim verbindt Martine Nijveld aan de gemeente en daarna gaat de nieuwe predikant doen wat altijd in een dienst van een dominee verwacht mag worden: bijbelverhalen vertellen, deze uitleggen en samen zoeken naar de betekenis voor alle dag.
We zingen mooie liederen en er is muziek van piano, orgel en fluit.

Als kennismaking met de kinderen en een beetje met de gemeente, begint de predikant het gesprek met de kinderen met de vraag wie in Oosterbeek is geboren. Ook zijn er twee vragen over de bijbelteksten die aan de orde komen: voor wie is de kameel een lievelingsdier en wie verkoopt al zijn bezittingen om de opbrengst te delen met de armen.
Ben je nieuwsgierig naar de uitleg, bekijk en beluister de dienst via Kerkomroep

De kinderen bieden een prachtig kunstwerk aan over de vier seizoenen. Ook is er een slinger met vlaggetjes en op elke vlag een foto van de kinderen.
Na de dienst is er volop gelegenheid de nieuwe predikant welkom te heten en is er koffie met iets lekkers erbij.

We hopen dat de nieuwe predikant zich snel thuis gaat voelen in de kerkelijke gemeente maar ook in het dorp Oosterbeek.