Geef voor het project P3W (staat voor Toerusting en Vorming voor Vrouwen).
Overal in West-Papoea zijn vrouwen actief betrokken bij de ontwikkeling van hun land en volk. Dat is hard nodig maar niet vanzelfsprekend in een maatschappij, waar vrouwen traditioneel voorbestemd zijn tot een leven binnenshuis.

“Volgens onze traditie staan vrouwen op de tweede plek. Jongens worden gestimuleerd om naar school te gaan, meisjes niet. Vrouwen zijn ook niet gewend om hun mening te geven of mee te beslissen.”

Aan het woord is Hermin Rumbrar, de (vrouwelijke!) directeur van de organisatie P3W op West-Papoea. Op dit Indonesische eiland spelen de lokale kerkgemeenschappen een belangrijke rol in de samenleving, vooral in de vaak afgelegen gebieden waar onderwijs en gezondheidszorg slecht functioneren. En het zijn vooral vrouwen die de handen uit de mouwen steken en de sociale en pastorale activiteiten van de kerk uitvoeren.

Klik hier om meer te lezen over dit project.

U kunt uw gift op verschillende manieren overmaken:
– via de app Appostel
– of naar: NL87 INGB 0004 9753 30 Diaconie Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze o.v.v. Vrouwen West-Papoea