In de zalen van de Vredebergkerk hangen foto’s van Hennie van Zuidam uit Renkum.

Hennie van Zuidam schrijft het volgende over haar werken:
Mijn passie en liefde voor kunst en het maken hiervan is al op jonge leeftijd ontstaan.
In mijn werkzame leven ben ik actief geweest als creatief therapeut beeldend, binnen een instelling voor de geestelijke gezondheidszorg. Beeldende therapie is gericht op het uiting geven aan, en het doorwerken van emoties, door middel van beeldend  werken.
Nadat ik met pensioen ben gegaan besteed ik veel van mijn tijd aan het maken van schilderijen, en tekeningen.

In mijn beeldend werk is in de loop der tijd een ontwikkeling ontstaan door veel lagen verf aan te brengen, stukken weg te poetsen, nieuwe lijnen en kleuren toe te voegen. Op deze wijze ontstaat er een architectuur van kleurvlakken, opgebouwd in een compositie, enerzijds abstract en toch duidelijk herkenbaar.
Ik laat mij graag inspireren door wat ik waarneem in mijn omgeving of de plekken waar ik ben , bijvoorbeeld op vakanties.
Het schilderen biedt mij veel plezier en uitdaging.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingsuren van de Vredebergkerk en dat is op donderdag- en vrijdagmorgen van 10.00 – 11.30 uur.