Veel mensen komen zaterdag 6 november naar de Vredebergkerk in Oosterbeek om producten in te leveren voor de Voedselbank Neder-Veluwe. De mensen brengen houdbare producten en de kerk zorgt voor fruit en verse groenten.
Ook dit jaar worden er weer veel kratten gevuld met de ingezamelde producten. Moeders met hun kinderen, een opa en oma met hun kleinkind, jongeren en ouderen, allemaal willen ze delen van hun overvloed.
Het is een jaarlijkse traditie om de eerste zondag in november een oogstdienst te organiseren. Dit n.a.v. de traditionele dankdag voor gewas en arbeid.
In de dienst, met als voorganger ds. Irene Pluim, gaat het over oefenen in dankbaarheid. De uitspraak “niet geluk brengt dankbaarheid maar dankbaarheid brengt geluk” stemt tot nadenken.