Opkomen voor de schepping is een feest.
De 46 zonnepanelen op het dak van de Vredebergkerk dragen bij aan vermindering van uitstoot van CO2 en winning van fossiele grondstoffen. Dit is moeilijk van buitenaf te zien omdat de zonnepanelen op het platte dak liggen.

Voor de liefhebbers: ze liggen pal zuid onder een hoek van 30 graden en hebben een vermogen van 285 Wp, en tot op heden is er 43 MWh stroom geproduceerd, en een CO2-besparing van 16,5 ton CO2. De productie is ongeveer evenveel stroom als 4 huishoudens verbruiken, en die stroom hoeft de kerk dus niet in te kopen. Maar het is lang niet voldoende voor het totale verbruik van de kerk, dus energiebesparing blijft nodig.

In onderstaand grafiekje is te zien hoeveel ze in de eerste vier jaar per kwartaal hebben opgeleverd.
Klik hier om de actuele (“real-time”) te volgen.

Wilt u er meer over weten of wilt u zelf aan de slag met de verduurzaming van uw huis, neem dan contact op met de werkgroep Groene Kerk, Teus van Eck, 06 15329704