De duurzaamheidsorganisatie Urgenda met Marjan Minnesma als directeur en o.a. De Groene Kerken als partner, heeft, net als bij eerdere VN-klimaatconferenties, een wandeltocht georganiseerd om de VN klimaat conferentie in Glasgow onder de aandacht te brengen. De wandeltocht is 6 oktober bij de Eemshaven gestart en eindigt 30 oktober, 2 dagen voor aanvang van de conferentie, in Glasgow. In Engeland gaat de reis grotendeels per trein.

Zaterdag 16 oktober hebben 6 mensen uit Oosterbeek (op de foto rechts enkele Oosterbeekse deelnemers) de etappe Deventer – Apeldoorn meegelopen.
Zij schrijven:
Het was een boeiende ervaring om met ca. 240 enthousiaste mensen de hele dag samen op te trekken en 26 kilometer af te leggen, o.a. over mooie klompenpaden. Onderweg waren er diverse leuke stops. We hebben de Herenboeren boerderij in Wenum en een biologische tuinderij/brouwerij bezocht, een toespraak gehad van Jan Terlouw bij zijn buren in Twellohuis en de eerste elektrische vliegtuigen op Teuge gezien.

Een dergelijke dag werkt stimulerend en geeft hoop door te merken dat een beter milieu bij heel veel verschillende mensen hoog op de agenda staat.

Meer lezen hierover? Op deze pagina verschijnt van elke wandeldag ’s avonds een dagverslag.