De White Ribbon Mile nodigt iedereen van harte uit voor het bijwonen van de Stille Tocht White Ribbon Mile, op zaterdag 25 september 2021 om 21.00 uur bij de Oude Kerk in Oosterbeek, Benedendorpsweg 134.
Deze Stille Tocht vormt de afsluiting van de Airborne Herdenkingen 2021 in de gemeente Renkum.

Met de Stille Tocht herdenken we het terugtrekken van de Britse en Poolse troepen naar de Rijn in de nacht van 25 op 26 september 1944. Soldaten moesten toen in het holst van de nacht, in de stromende regen en onder hevig Duits artillerievuur, langs witte linten hun weg door de bossen en de uiterwaarden vinden naar vluchtbootjes in de Rijn. Sommigen brachten zichzelf zwemmend in veiligheid. Ruim 2300 van hen haalden de overkant; velen verdronken of raakten gewond. De Stille tocht begint om 21.00 uur bij de oude kerk met de film White ribbon Mile. Daarna lopen we naar het monument, waar de burgemeester een korte toespraak houdt, de last post gespeeld wordt en waar 1 minuut stilte wordt gehouden.

Iedereen kan één bloem uit eigen tuin leggen bij het monument. Dit als symbool voor de eerste bloemlegging in 1945 en de jaarlijkse traditie op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek door schoolkinderen.