Ruim zes en een half jaar is ds. Petra Doorn predikant van de Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze.
Op zondagmorgen 29 november is er in de Vredebergkerk te Oosterbeek een afscheids- en verbintenisdienst. Ds. Petra Doorn neemt afscheid van de Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze en wordt krijgsmacht-predikant met als voorlopige standplaats Vught.

In deze bijzondere dienst blikt Petra terug op deze periode. Er wordt een video getoond van de kinderen die als afscheid de Jerusalema Challenge dansen. In haar toelichting bij deze dans door bijna vijftig kinderen in de basisschoolleeftijd vertelt Petra hoe ze zelf  in Afrika ontdekt heeft hoe mensen dansend hun geloof kunnen vorm geven en daarbij soms “uitstijgen” boven de moeilijke dingen die het leven soms met zich meebrengt. Jerusalema Challenge is een roep om bevrijding en een verlangen naar het goede leven.

In de dienst wordt ze ook toegesproken namen de commissie geestelijke verzorging krijgsmacht door overste E. van der Hoog.
Aan het eind van de dienst ontvangt de predikant een legerrugzak met diverse cadeautjes die elk staan voor iets karakteristieks voor de afgelopen jaren.

Petra schenkt de gemeente een mooi schilderij, gemaakt door Maarten Langelaar, met de drie kerken waarin zij heeft gewerkt in Oosterbeek en Wolfheze. En zij dankt heel de gemeente voor het vertrouwen en een groot aantal leden worden in bijzonder genoemd.

Hoewel vanwege de corona-maatregelen maar een  beperkt aantal mensen fysiek aanwezig zijn, hebben veel mensen thuis op hun scherm deze dienst meegevierd.

De kerkelijke gemeente gaat de predikant zeker missen maar ze blijft wel in Oosterbeek wonen.
De gemeente wenst haar een goede, mooie en inspirerende tijd bij de krijgsmacht.