Zondagmiddag 27 september is de Vredebergkerk “vol” met belangstellenden voor het  gesprek bij Thee met Thema over “De zin van het leven”.
Fokke Obbema vertelt over zijn hartstilstand en hoe hij daarna 40 mensen interviewde over de zin van het leven. Voor hem zelf, journalist van de Volkskrant, was het een zoektocht naar de zin van zijn eigen leven.
Eveline Bolt, vrijwilligster bij de Oase Oosterbeek, interviewt Obbema, die de 40 gesprekken gebundeld heeft in een boek met dezelfde titel als het thema. 

Er worden heel verschillende antwoorden gegeven op de vraag wat de zin van het leven is. Atheïsten, agnosten en gelovigen geven hun eigen antwoorden. Daar komen vaak begrippen in terug als: het belang van verbinding, je ego loslaten, durf het leven te vieren, dankbaar zijn en dankbaarheid ontvangen, urgentie om dingen te doen en de betekenis van de gewone dingen in het leven. En dit komt niet alleen terug in de interviews maar hij vertelt, aangespoord door de interviewster, ook hoe dat bij hemzelf heeft uitgewerkt.

Obbema die zegt zelf een agnost te zijn, heeft gezien dat mensen die religieus zijn een kader hebben, waarmee ze de chaos die mensen in het leven en in de wereld tegen komen, een pre hebben. Zij kunnen die chaos, die crisis of wat hen overkomt beter een plek geven.
Er komen na de pauze veel vragen. Obbema adviseert de aanwezigen om met elkaar, thuis  of waar dan ook, in gesprek te gaan over de essentie van ons bestaan en over het sterfelijke van ons mens-zijn. Schuif deze vragen niet weg, maar praat er over want het verrijkt je leven.

Het was een mooie en boeiende middag.
De bijeenkomst was coronaproof georganiseerd en ook dat voelde goed.