Corona: een ramp van ongekende omvang. In veel landen in Azië en Afrika lijkt het aantal besmettingen beperkt. Tegelijkertijd voltrekt zich daar een ramp die veel grotere gevolgen kan hebben. Door verplichte lockdowns hebben mensen geen werk, geen inkomen, geen eten. Er is onvoldoende gezondheidszorg. Ziekte, honger en dood dreigen.
De diaconie doet mee aan de oproep van Kerk in Actie om deze stille coronaramp te voorkomen.

Zondag 7 juni is er aandacht voor Rwanda, zondag 14 juni voor Moldavië en zondag 21 juni voor Indonesië.

Voor 8 euro kan de kerk in Zuid-Afrika een hygiënepakket uitdelen.
Voor 10 euro krijgen ouderen in Moldavië een voedselpakket.
Voor 11 euro krijgen ouderen in Moldavië een maand medicijnen en medische hulpmiddelen.
Voor 20 euro wordt een familie in Indonesië een maand met voedsel ondersteund.
Voor 22 euro krijgt iemand in Zuid-Afrika een uitgebreid basisvoedselpakket. Een heel gezin steunt u met 132 euro.
Voor 25 euro kan een gezin in Colombia met medicijnen worden geholpen.
Met 30 euro kan een jongere met HIV in Rwanda een maand eten.
Voor 38 euro krijgen ouderen in Palestina een hygiënepakket.

Doet u mee? U kunt u geld overmaken naar NL87 INGB 0004 9753 30 Diaconie Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze o.v.v. coronacrisis.

Meer weten over deze actie, lees en bekijk de verhalen en beelden.

Foto: UNICEF Dejongh