Ds. Oebele van der Veen en zijn vrouw Arianne, zullen over enige tijd Oosterbeek verlaten.
Bij wijze van afscheidscadeau plantten zij op vrijdagmorgen 17 april rododendrons in de tuin van de Oude Kerk in Oosterbeek.
De hoge conifeer die daar stond was al eerder weggehaald. Negen jaar lang woonden ze met veel plezier in de pastorie naast de Oude Kerk aan de Benedendorpsweg. Met deze rododendrons drukken zij hun verbondenheid uit met deze bijzondere plek en met de buurtbewoners.
Vanwege de coronacrisis kon “het rhodoritueel” slechts in heel kleine kring plaats vinden. Na twee korte toespraken plantten Arianne en Oebele de laatste rododendron.
Op ruime afstand van elkaar keken enkele buurtbewoners, afgevaardigden van Stichting Vrienden van de Oude Kerk en kerkelijke bestuurders toe.