De vierde adventsvesper op 22 december om 19.00 uur, heeft de vorm van een “Festival of Lessons and Carols”.
Once in royal David’s city
Stood a lowly cattle shed,
Zo klinkt de aankondiging, het begin van de vierde vesperdienst.

Het eerste Festival of Lessons and Carols werd in 1880 gezongen in een Anglicaanse Kerk in Cornwall. Een traditie ontstond: vanuit de kapel van King’s College verspreidde het Festival zich over Groot-Brittannië. Nog ieder jaar viert men in Cambridge dit Festival met het Choir of King’s College op kerstavond. Ook in Nederland is het Festival een opmaat geworden naar Kerstmis. Een viering in kersttijd met Engelse koormuziek, een programma waarin bijbelteksten, de ‘Lessons’, worden afgewisseld met kerstliederen, de Carols.

In Oosterbeek is deze viering in de Bernulphuskerk inmiddels ook een jaarlijks terugkerende traditie.

Het Oecumenisch Projectkoor onder leiding van dirigent Danny Nooteboom verleent muzikale medewerking. De organist is Dick van der Meer. Ds. Petra Doorn en Dorinka de Vries gaan voor in deze viering.

Van harte welkom. De toegang is vrij.